Hvorfor deltager virksomhederne?

Udtalelser fra nogle af de virksomheder som tidligere har deltaget i Jobmesse Fyn.

Hjernø Værktøjsfabrik

Teknisk chef Per Rasmussen:

”Jobmessen er en af vores platforme…” 


- Vi er primært på Jobmessen for at vise vores virksomhed og branche frem. Især for de unge gæster på messen. Vores deltagelse handler derfor ikke så meget om konkrete jobs, men mere om rekruttering på langt sigt. Derfor bruger vi energi på Jobmessen, fordi det brander os som en spændende virksomhed med nogle interessante jobs, som de unge måske ikke i forvejen kender så meget til.

- Der er et stort generationsskifte på vej i vores fag, og det kan blive en udfordring at finde nye medarbejdere. Derfor har vi for længst indset, at vi er nødt til at være aktive og også selv uddanne vores medarbejdere. Det er grunden til, at vi gør opmærksom på os selv på forskellige platforme med Jobmessen som én af dem, så vi også fremover får ansøgere, når vi skal bruge værktøjsmagere, industriteknikere eller ingeniører. Netop derfor sætter vi også god tid af til at snakke med gæsterne på messen og fortælle dem om de spændende uddannelser hos os.

 

Odense Robotics

Recruitment Marketing Manager Lara Isabelle Weber:

”…på et tidspunkt var der to lange køer foran vores stand” 

- Vi er som robot-klynge ofte på messer for at rekruttere robotingeniører og andre akademiske faggrupper til vores medlemsvirksomheder i robotbranchen, men Jobmessen er den eneste messe, hvor vi også kan møde for eksempel ufaglærte og faglærte, teknikere, elektrikere og administrative medarbejdere. Messen rækker med andre ord ud til nogle andre profiler, som måske ikke kender så meget til branchen i forvejen og vi får chancen for at vise, at robotbranchen faktisk er en branche for alle – og så er det endda gratis at deltage i messen.

- Det var virkelig succesfuldt for os at være med sidste år, hvor der på et tidspunkt var to lange køer foran vores stand, og da vi samtidig stod sammen med nogle virksomheder fra branchen, så kunne vi sende folk videre til en god snak med konkrete virksomheder. 

- Vi benyttede os samtidig af muligheden for at holde et foredrag på Jobmessen, hvilket gav en masse trafik til vores stand. Vi kunne høre, at en del besøgende på standen havde været til vores foredrag og nu gerne ville høre mere om os og jobmulighederne. Så det kan helt sikkert betale sig at holde et foredrag og en præsentation på Jobmessen.

 

Scandic Hotels

General Manager Tom Filstrup

”God stemning, god oplevelse og gode snakke…” 

- Jobmessen er en god mulighed for at fortælle om vores virksomhed og arbejdsplads. Derfor var vores receptionist og jeg begge med på messen med en stand, og vi havde stor glæde af Speakers Corner, hvor vi fortalte om Scandic Hotels og om hotel- og restaurationsbranchen. Vi var jo stolte af at kunne fortælle, at vi var kåret som Danmarks bedste arbejdsplads i Great Place to Work-konkurrencen.

- Vi oplevede, at der var en god stemning på jobmessen, hvor vi fik nogle gode snakke med en masse forskellige mennesker, der var interesserede i at høre mere om vores branche. Det var en fornøjelse for os at komme ud og fortælle om Scandic Hotels, som vi selv synes er en attraktiv virksomhed og netop Danmarks bedste arbejdsplads. 

- Selvom vi ikke havde konkrete jobs med, så handlede vores besøg stadig om tiltrækning af nye medarbejdere og de bedste medarbejdere på lidt længere sigt, når vi får mindre årgange. Vi har samtidig i dag en medarbejder ansat, som vi mødte på jobmessen sidste år. Hun viste sig efterfølgende som meget vedholdende og har altså i dag et job hos os.

 

Halberg A/S

HR-chef Stine Lorenzen

”Unik mulighed for at brande vores virksomhed positivt…”

- På Jobmessen kunne vi fortælle om vores virksomhed her på Sydfyn, der dækker over meget forskellige aktivitets- og forretningsområder som tobaksproduktion, hoteldrift og investering. Derfor var vi også fire medarbejdere med på messen, så vi fik fortalt om både vores virksomhed og om de mange typer af jobs, vi har. Vi var repræsenteret med en tillidsrepræsentant for vores timelønnede, vores produktionschef, en HR-koordinator og mig som HR-chef på vores messestand, og det blev til mange fine snakke.

- Jobmessen gav os mulighed for at trykke en masse folk i hånden og få mange gode snakke med potentielle nye kolleger. Jeg synes, at vi på jobmessen fik gjort positivt opmærksom på Halberg-koncernen som en god arbejdsplads i Svendborg og fik fortalt om bl.a. vores personalegoder og stærke værdisæt.

- Vi havde ingen konkrete jobopslag med, men så det hele som en unik mulighed for at brande vores virksomhed positivt. Vi havde samtidig en folder med om vores virksomhed som arbejdsplads og havde en fin placering på messen, hvor der kom mange forbi. Jeg var derfor meget tilfreds med vores deltagelse på Jobmessen, hvor vi talte med et bredt udsnit af jobansøgere, hvilket passer godt til vores brede sammensætning af forskellige forretningsområder. Vi kommer helt sikkert igen i 2018.